Sportsbetting guide til Dummies

sports-betting-for-dummies-sports-betting-for-newbiesSportsbetting er en utrolig populær form for gambling, som byder på sjov og spænding i hverdagen. Hvis man tager sig tid til at forstå hvordan betting fungerer og lærer om odds, betting markeder og typer af væddemål kan sportsbetting blive baseret på viden frem for held. Dette kan i sidste ende give gode muligheder for gevinster.

Hvad er online sports betting?

Sportsbetting indebærer at en spiller placerer en satsning på resultatet af en sportsbegivenhed. Man prøver altså at forudsige et udfald af en begivenhed. Målet for indsatsen er at vinde ekstra penge. Mens det før i tiden kun var muligt at placere en indsats hos en lokal bookmaker, er det i dag muligt at finde dem online og spille på forskellige sportsbegivenheder såsom OL, Champions League eller Wimbledon, alt imens man er på farten. Mange af de kendte bookmakere har nemlig også en mobil app, som gør at du hurtigt og nemt kan placere et spil.

Hvordan better man?

Enten at spille nede i den lokale kiosk eller at logge på online og placere et spil.
888sport er en ny online betting operatør, hvor man har mulighed for at oprette en konto og placere et spil på et stort udvalg af sportsgrene. Generelt set kan man bette på samme måde for alle sportsgrene, med få alternativer. De mest kendte væddemål er:

  • Et single væddemål: Denne type spil går ud på at ramme et rigtigt udfald. Det vil sige, at du, for eksempel, spiller på en sejr til Mancester City over Liverpool. Væddemålet er opstillet som 1X2 væddemål, hvor ”1” er hjemmesejr, ”X” er uafgjort og ”2” står for en udesejr. Dette er den mest kendte væddemålstype i Danmark gældende for de fleste sportsgrene, hvor en kamp afgøres med 3 mulige udfald.
  • Et kombineret væddemål: I dette tilfælde vil en spiller satse på flere spil på én gang på den samme kupon. Dette kan sikre en større gevinst, men derfor er sandsynligheden for gevinst også mindre, da flere kampe skal gå igennem. Et kombineret væddemål fungerer på samme måde som et single væddemål, men hvor man spiller på flere kampe som alle skal gå igennem. Du kan tilføje så mange kampe på en kupon som du ønsker, dog øges risikoen for hver ekstra kamp på kuponen.

Hvis man har satset sine penge rigtigt, så vil man vinde X antal kroner baseret på oddsene på ens bet.

Hvad er Odds?

Odds er numeriske udtryk der anvendes i både spil og statistik. I sportsbegivenheder anvendes odds for at afspejle sandsynligheden for, at et udfald vil finde sted. Odds kan også afspejle sandsynligheden for, at udfaldet ikke vil finde sted. Bookmakerne fastsætter oddsene i forvejen for hvert enkelt spil og afgør således, hvor meget du kan vinde. Det er derfor også et udtryk for, hvor mange gange du får dine penge igen, hvis du rammer de rigtige udfald. Det betyder, at hvis du placere et spil til odds 1,50, så vil du få dine penge tilbage 1,50 gang, såfremt du rammer udfaldet. Hvis du har satset 200 kroner vil du altså få 300 kroner i gevinst.

Odds bliver præsenteret i decimaler (Europæisk format), fraktioner (Engelsk format) eller Moneyline odds (Amerikansk format). I Danmark anvendes det Europæiske format, som generelt betragtes som det nemmeste format at arbejde med, da det afspejler sandsynligheden for et udfald på en overskuelig måde. Et decimal på 2.00 betyder, for eksempel, at du får pengene 2 gange igen.

Betting markeder

Der findes utalige sportsgrene man kan spille på, men et stort flertal lægger deres indsatser på fodbold, tennis, amerikansk fodbold, basketball, baseball, hockey og håndbold. Traditionelt set kunne man blot spille, hvilket hold der vandt kampen. Sidenhen er betting markederne vokset og blevet mere mangfoldige. I dag kan man derfor spille på første – og sidste målscorer, resultat efter halvleg/fuldtid, antal mål, hjørnespark og mange flere.

Betting behøver dog ikke kun at omfatte sportslige begivenheder. Mange bookmakers som Unibet, Betfair og Bet365 tilbyder markeder indenfor reality shows, konkurrencer og politiske valg. Bookmakerne sørger hele tiden for at gøre det mere attraktivt for spillerne at placere deres indsatser.

You may also like...